Bach Blomsterremedier

Lægen og homøopaten Dr. Edward Bach fandt i 1930’erne ud af, at nogle blomster havde den positiv egenskab, at de kunne være med til at “låse op” for sindets negative fastlåste følelser. Igennem sine studier fandt han frem til 38 forskellige remedier, som kunne hjælpe mennesker og dyr med at komme ud af disse fastlåste negative følelsesmæssige tilstande og omdanne dem til positive følelser.

Bach Blomsterremedier arbejder kun med følelserne og gives ikke for at skulle kurere en sygdom. Dr. Edward Bachs sygdomsfilosofi er, at “enhver sygdom er en finger som peger i retning af en lære som endnu ikke er forstået”. Hvis vi som mennesker har ubalancer i vores følelser, kan dette måske give sygdom i krop eller sind. Blomsterremedierne hjælper med til at “lukke mere lys” ind i sindet, således, at vi stille og roligt kommer mere og mere i balance med det som er retningen eller grundtonen i vort liv. Vi bliver bevidste om at  at være den vi er.

De 38 Bach Blomsterremedier.

De 38 Bach Blomsterremedier.

Systemet er meget enkelt og kan anvendes af enhver og kan tages sammen med almindelig konventionel medicin. Dråberne er lagret på cognac og gives derfor ikke indvortes til alkoholsensitive personer, men kan tages udvortes. Du kan ikke overdosere, dråberne har ingen bivirkninger og de er giftfri. De gives i en 30 ml behandlingsflaske, hvoraf der skal tages 4 dråber minimum 4 gange dagligt. Der kan være op til 7 forskellige blomsterremedier (følelser) i en behandlingsflaske.

Jeg fik kendskab til Bach Blomsterremedier i maj 2003, hvor jeg fik min første behandlingsflaske. Lige siden har jeg dagligt brugt disse remedier til at hjælpe med at låse op for mine fastlåste negative følelsesmæssige tilstande.

Min undren og interesse for systemet har gjort, at jeg i dag er uddannet Bachterapeut hos henholdsvis Anette Lei og Susanne Løfgren og følger Bach Centrets internationale retningslinjer. Derfor giver jeg altid dråberne i forbindelse med en samtale. Under samtalen finder vi sammen ud af, hvilke følelser der ligger bag de frustrationer, som du slås med. Jo mere ærlig du kan være over for dig selv og tør se “de svære sider”, des større bliver muligheden for at udvælge de blomsterremedier som kan hjælpe dig.

Jeg har også uddannet mig i Bach til dyr og har i den forbindelse hjulpet mange katte og hunde til at få et roligere dyreliv. Når jeg ser, at disse dyr reagerer positivt og ændrer adfærd ved indtagelse af dråberne, så overbeviser det mig i den grad om, at det ikke kun drejer sig om tro og jeg behøver derfor ingen videnskabelig undersøgelse.

Jeg var i 2009 med til at starte foreningen Bach Blomsterterapiforeningen og du kan via linket nedenunder læse mere om Bach systemet og de 38 remedier på foreningens hjemmeside.

Bach Blomsterterapiforeningen, som jeg var med til at oprette.

Interview i Familiekanalen med Jan Granberg i juli 2011